Vágólapra másolva!
Sem a hazai, sem az európai tőzsdéken nincsenek nagy mozgások dél körül. A BUX kis pluszban található, miután a blue-chipek sem mutatnak nagy lendületet.
Vágólapra másolva!
  • Rendkívül alacsony forgalom mellett őrzi reggel összeszedett minimális előnyét a BUX, amivel régiós társai között a középmezőnyben foglal helyet. A BÉT forgalma alig haladja meg a 800 millió forintot dél körül.
  • Az OTP piacán nem okozott nagy kilengéseket, hogy a bíróság elutasította a bank kereseteit, melyben a pénzintézet az egyoldalú szerződésmódosítások lehetővé tevő rendelkezéseinek tisztességességét igyekezett bizonyítani. Ezek a perek a múlt héten kezdődtek meg pénteken a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet keresetét elutasította a bíróság, hétfőn a Milton Hitelezési Zrt. vesztett, a K&H és az MKB devizahiteles perében pedig elhalasztotta az ítélethozatalt a törvényszék - tájékoztatott az MTI.
  • A bankpapír ezek után stagnál, és a 4100 forintos szint közelében található. A többi blue-chip közül a Richter 3939 forinton, 0,4 százalékos pluszban mozog, a Mol 0,3 százalékos erősödésével a 12 ezer forintos szint közelében időzik, míg a Magyar Telekom nem mutat elmozdulást (373 forint). A telekompapírt a reggeli kedvező elemzői ajánlás sem tudja lendületbe hozni.
  • A forint piacán nincsenek nagy mozgások, az ÁKK aukciója után sem, így a magyar deviza a 313,3-as szintnél található az euróval szemben. A dollárral szemben 237,2-nél, a svájci frankkal szemben 259,4-nél mozog a jegyzés. A befektetők az MNB délutáni kamatdöntő ülésére várhatnak, ahol a várakozások szerint a monetáris tanács nem fog változtatni a jelenlegi 2,1 százalékos irányadó alapkamaton.
  • Az európai tőzsdék is a lefagyás jeleit mutatják, és a főbb részvényindexek tegnapi záróértékeik közelében mocorognak. Fontos makroadat ma nem lát napvilágot Európából, mely irányt tudna mutatni a tőzsdéknek.
  • Amerikában minimális gyengüléssel kezdődhet majd a kereskedés a határidős indexek szerint, így az S&P 500 is néhány ponttal eltávolodhat a 2000 pontos szintjétől.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu