Kútba esik a T-Mobile felvásárlása

T-Mobile US napi grafikon (NYSE)
Vágólapra másolva!
A célegyenesben feladta a T-Mobile US telekomcégért zajló felvásárlási harcot a rivális Sprint, mely tegnap jelentette be, hogy inkább más módon próbálja erősíteni pozícióját az amerikai telekompiacon. 
Vágólapra másolva!

Bombaként robban ma az a hír, hogy a Sprint feladta a T-Mobile US megvásárlására vonatkozó terveit. A Sprint telekomtársaság, és anyavállalata, a japán Softbank közösen döntött arról a tegnapi igazgatósági ülésen, hogy elállnak a hónapok óta tervezett ügylettől, és nem üldözik tovább a Deutsche Telekom amerikai leányát.

A Sprint elsősorban az erős szabályozó hatósági ellenállással indokolta a döntését, ami azért meglepő, mert a felek már nagyon közel álltak a megegyezéshez. A Sprint állítólag már nyolc bankkal is megállapodott a felvásárlás finanszírozásáról, melyhez egy 40 milliárd dolláros hitelcsomagot igényelt. A két cég összeborulásával a piacvezető Verizon és AT&T egy hatalmas riválist kapott volna a nyakába, amivel még élesebbé vált volna a verseny az amerikai telekompiacon.

Ezzel gyakorlatilag egyszereplőssé olvad a T-Mobile US-ért zajló felvásárlási csata, mivel már csak a múlt héten "ringbe lépő" Illiad harcol az amerikai cég kegyeiért. Kérdés, hogy az Illiadnak ezek után sikerül-e bekebeleznie a nála jóval nagyobb riválisát.

Árfolyam

A befektetők nem fogadták jól a híreket, a Sprint árfolyama ugyanis több mint 17 százalékkal zuhan, míg a T-Mobile US közel 8 százalékot esett.

T-Mobile US napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Korábbi cikkeink a témában: