Kapkodják a repülőgépeket az USA-ban

Vágólapra másolva!
Óriási ütemben bővült a kereslet a személyszállító repülőgépek iránt az USA-ban, melynek köszönhetően a tartós cikkek rendelésállománya is kirobbanó ütemben emelkedett. A dollár nem reagált jelentősen a statisztikákra. 
Vágólapra másolva!
  • Elképesztő mértékben ugrott meg a tartós cikkek rendelésállománya az USA-ban júliusban. A kereslet növekedése 22,6 százalékos volt éves alapon, ami mindenkori rekordot megdöntött.
Forrás: Investor.hu

  • A hihetetlen ütemű bővülés leginkább a személyszállító repülőgépek iránti kirobbanó keresletnek köszönhető. A repülőgépek megrendelése 318 százalékkal ugrott meg a hónap során, ami az USA legnagyobb repülőgép-gyártójának, a Boeingnek köszönhető. A gépgyártó 324 új megrendelést kapott júliusban, ami mindenkori rekordnak felelt meg, és háromszorosa volt a júniusi 109 darabos megrendeléseknek.
  • A gépgyártás pörgését mutatja, hogy a szállítóeszközök nélkül számított tartós cikkek rendelésállománya 0,8 százalékkal visszaesett júlinusban.
  • Ezen túl lakáspiaci adatok is napvilágot láttak az Egyesült Államokból. Az S&P Case-Shiller lakásárindex szerint 8,1 százalékos volt a lakásárak emelkedése júniusban a 20 legnagyobb amerikai nagyvárosban havi alapon. Ez kissé elmaradt az elemzői várakozásoktól (8,3%).
  • A dollár nem reagált jelentősen a statisztikákra, és továbbra is éves csúcsa közelében, 1,32 alatt mozog az euróval szembeni árfolyama.
  • A csúcson lévő részvénypiacoknak sem tudtak nagyobb lökést adni az adatok, az S&P 500 és a Nasdaq minimális pluszban mozog, amivel előbbi ismét a 2000 pontos szintjénél található.
Forrás: Tradingview.com, Investor.hu