Vágólapra másolva!
Az összes blue-chip pluszban mozog a hazai tőzsdén dél körül, melynek köszönhetően a BUX az egyik legjobban teljesítő indexnek számít Európában. A többi börzén a tegnapi záróértékek közelében zajlik a kereskedés, miután az eurózónás makroadatok a vártnak megfelelően a zóna gyengélkedéséről árulkodtak, ami után visszaadtak előnyükből az indexek.
Vágólapra másolva!
  • Nincs nagy mozgás a hazai tőzsdén, ahol a BUX tartja nyitás után megszerzett 0,6 százalékos előnyét. A BUX ezzel a cseh indexszel együtt a legjobban teljesítő tőzsdemutatónak számít a régióban.
  • A főbb részvények közül az OTP 0,3 százalékkal (4100 forint), a Magyar Telekom szintén 0,3 százalékkal (369 forint) emelkedik. A legjobb formában a Mol van, mely 1,2 százalékos pluszban mozog, és 11840 forintnál található. A Richter 0,6 százalékos drágulásával 3875 forintig tért vissza.
  • A jó hangulatban a forint is erősödött a tegnap ütött többéves mélypontjairól. Az euróval szemben 314,5-nél is megfordult a jegyzés, dél körül 315,4-nél mozog a magyar deviza. A dollárral szemben 239,3-nál, a svájci frankkal szemben 261,6-nál mozog az árfolyam.
  • Az európai börzéken a tegnapi záróértékek közelében zajlik a kereskedés, az olasz FTSE/MIB viszont 0,7 százalékkal erősödik, amivel tegnapi nagyobb esését korrigálja.
  • A délelőtti eurózónás makroadatok a zóna gyengélkedéséről árulkodtak, melyek után az indexek veszíteni kezdtek előnyükből, és tegnapi záróértékeik közelébe értek vissza. Az eurózóna inflációja a vártnak megfelelően 0,3 százalékos volt augusztusban, ami ötéves mélypontot jelent. Ez felerősítette azokat a várakozásokat, hogy az EKB további intézkedéseket fog hozni az eurózóna gazdasági növekedésének beindítására. A munkanélküliségi ráta pedig 11,5 százalékos volt júliusban.
  • A Tesco nem tud kikecmeregni a mínuszokból, és 5,6 százalékkal esik a rossz híreire.
  • Az amerikai tőzsdéken 0,2 százalék körüli erősödéssel kezdődhet majd a kereskedés.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu