Jóárasíthatják a T-Mobile-t

T-Mobile US
Vágólapra másolva!
Akár kétszámjegyű hozamot is zsebrevághatnak a T-Mobile US részvényesei, ugyanis egyes értesülések szerint ilyen szinten a nagytulajdonos, Deutsche Telekom már megfontolna egy ajánlatot. Ez az ár egyébként mintegy 17 százalékkal múlja felül a tegnapi záróárat. A tengerentúli felvásárlási sztorira a Magyar Telekom miatt is érdemes lehet odafigyelni, hiszen egy újabb bejelentés akár a kivásárlási pletykát is felhevíthetné.
Vágólapra másolva!

Újabb pletyka röppent fel a Deustche Telekom amerikai leányával, a T-Mobile US-szel kapcsolatban. A legfrissebb hírek szerint ugyanis a 66 százalékos részesedéssel rendelkező német távközlési cég 35 dolláron, vagy inkább felette már hajlandó lenne megválni részvényeitől.

Korábban a japán SoftBank már szinte karnyújtásnyira volt a negyedik számú amerikai mobilszolgáltatónak számító T-Mobile US felvásárlásától. Ugyanakkor az utolsó pillanatok egyikében mégis visszatáncolt a tranzakciótól, mivel nem látta biztosítottnak, hogy a hatóságok rábólintnak tervére. A japánok szerették volna a T-Mobile US-t egyesíteni saját amerikai mobilszolgáltatójukkal, a Spinttel, aminek révén egy újabb telekomóriás született volna a Verizon és az AT&T mellé.

A japánok mellett azonban egy francia kérője is akadt a T-Mobile US-nek, ráadásul az Iliad már egy részvényenkénti 33 dolláros ajánlatot is adott augusztus elején. Ezt azonban keveselték a tulajdonosok, ami nem csoda, hiszen a piacon azt rebesgették, hogy a SoftBank 40 dollár körüli összeget fizetett volna papíronként.

A franciák azonban nagyon úgy néz ki, hogy nem adják fel, állítólag befektető társakat keresnek egy újabb, magasabb ajánlattétel érdekében. A potenciális társjelöltek között több kábeltelevíziós társaság, illetve a Google és az Apple neve is felmerült már piaci berkekben. Elsőre egyébként igen meghökkentőnek hangzik, hogy a két technológiai órással szövetkezzen, ugyanis nem nagyon találni érvet, hogy miért is érné meg nekik ez az üzlet. A kábelcégeknél más a helyzet, hiszen ügyfeleket szerezhetnének, ráadásul profilt is bővíthetnének.

A SoftBank megfutamodása ellenére korántsem biztos, hogy nem lesz felvásárlási háború, hiszen egy korábbi érdeklődő, a Dish Network már jelezte is, hogy őt is érdekli a negyedik számú amerikai mobilszolgáltató megvétele. Ráadásul akár, más vevők is megjelenhetnek a porondon, így a jövőben is érdemes lehet szorosan követni a történéseket. Mi is ezt tesszük, sőt tettük korábban is, alábbi elemzésünkben például részletesen kifejtettük a sztori hátterét.

A megjelenteket egyébként pozitívan fogadták a piaci szereplők, 2,7 százalékos pluszban is járt a T-Mobile US részvénye csütörtökön, igaz végül 1,4 százalékos emelkedéssel tért nyugovóra 29,84 dolláros árfolyam mellett.

T-Mobile US napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Apropó, ne feledjük, hogy a T-Mobile US sztori a Magyar Telekommal kapcsolatos felvásárlási spekulációban is fontos szerepet játszik, így e szempontból is érdemes követni a tengerentúli eseményeket. A hazai telekomrészvény egyébként ma 0,3 százalékos emelkedést mutat.