Húszmilliós bírságot kapott a Magyar Földgázkereskedő

Vágólapra másolva!
Idén két alkalommal nem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének a Magyar Földgázkereskedő Zrt, ezért kétszer 10 millió forintos bírságot róttak a cégre.
Vágólapra másolva!

Az adatgyűjtés nagy szerepet játszik a kormányzati döntések előkészítésében, ezért kiemelten fontos, hogy az energiaipari cégek a határidőt betartva, a valóságnak megfelelő adatot küldjenek a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak – áll a MEKH közleményében.

Több felszólítás

A Magyar Földgázkereskedő Zrt. 2014-ben két alkalommal nem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségeinek, ezért a Hivatal szakemberei többszöri felszólítást követően hatósági eljárást indítottak, amelyben tíz-tíz millió forintos bírsággal sújtották a társaságot, és kötelezték a kért adatok benyújtására.

Mi az a MEKH?

A MEKH készíti elő azokat a szabályokat, amik alapján meghatározzák a gázárakat, ellenőrzi az előírások betartását, és felel a földgázellátás biztonságos és hatékony működéséért. Törvényi felhatalmazása van arra, hogy a társaságoktól rendszeresen, de akár alkalmanként információkat kérjen.