Árral szemben úszik a forint

Vágólapra másolva!
A kedvezőtlen piaci hangulat ellenére ismét erősödés jeleit mutatja a forint, amely így a tegnap délután megjárt szintekre került vissza az euró ellenében.
Vágólapra másolva!

14:05 - 313 alá is beszúrt az EURHUF

  • Délután folyatatódott a forinterősödés, aminek következtében az árfolyam rövid időre ugyan, de 313 alá is benézett. 14:00 óra magasságában a 313,4-es szinten jár az EURHUF.
Az EUR/HUF 5 perces grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu
  • A forint legutóbbi látványos gyengülése egyébként éppen akkor kezdődött, amikor a rubel is gyengülésnek indult az euróval szemben bő két hete.
Forrás: Investor.hu

12:11 - 314 felé közelít a forint

  • Az iraki feszültségek éleződése miatt gyengélkedő piacokkal szemben a forint erősödni tud. Az EURHUF a reggel látott 316,5 feletti szintekről délhez közeledve 314,5 közelébe süllyedt vissza.
  • Tegnap is volt már rá példa, hogy hasonló szintekre erősödjön vissza a forint az euró ellenében, ugyanakkor a folyamat ekkor nem bizonyult tartósnak. A július második felében kezdődött forintgyengülési trend egyelőre továbbra is töretlen.
EURHUF 30 perces grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu
  • A 314-es szint egyébként rendkívül fontos szintnek bizonyul a forint számára, ugyanis ha ezt sikerülne letörni, akkor akár nagyobb forinterősödés is kilátásba helyeződhetne. Ugyanakkor a jelenlegi geopolitikai feszültségek hosszabb távon nem kedveznek a forintnak sem, így akár előfordulhat, hogy ismételten a 317-es szintbe kóstoljon bele az árfolyam.
EURHUF napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu