Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Ismét elgyengültek a fontosabb részvénypiacok a déli órákra, a mínuszok viszont egyelőre mérsékeltek.
Vágólapra másolva!
  • A DAX és a francia tőzsde 0,3 százalékos mínuszt mutat, ami nagyjából általános képnek számít a főbb európai részvények között is. Egyedül a spanyol és olasz tőzsdék szerepelnek jól, ám az utóbbi napok "produkciója" után azért van hová korrigálniuk. A gyenge német makroadatok sem segítettek az európai piacoknak.
  • A magyar tőzsde sem remekel ebben a hangulatban, bár ez inkább az OTP-nek köszönhető. A bankpapír 2,4 százalékos mínuszban jár, köszönhetően a tegnapi nagyobb veszteségről szóló bejelentésének. A Concorde ezzel együtt 3 740 forintos célárral már egyenlő súlyozásra javasolja a részvényt.
  • A többi részvény közül csak a Magyar Telekomban tud pluszt felmutatni, de a 356 forintos árfolyam alig 30 milliós forgalom mellett jött össze, ami nem igazán meghatározó. A Mol és a Richter 0,2 százalékos csökkenésben áll, szintén elhanyagolható forgalom mellett.
  • A kisebb papírok közül továbbra is a Nyomda, és a PannErgy erős (1,8-1,6 százalékos plusz), míg a CIG Pannónia már 3,8 százalékos esésben jár a számokra.
  • A forint jelenleg 314 közelében mozog az euróval szemben, miután a vártnál erősebb inflációs adat, és a kötvényhozamok további csökkenése nem befolyásolta érdemben a forint erejét.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről