Éjszakai akció: lecsapott a Nébih a nagybani piacra

nagybani piac, dinnye, zölség
Könyörtelenül bezúzták a jelöletlen dinnyét
Vágólapra másolva!
Razziázott a Budapesti Nagybani Piacon egy több hatósági szakemberből álló csoport, 5 és fél tonna zöldséget és gyümölcsöt foglaltak le.
Vágólapra másolva!

A nem igazolt eredetű görögdinnyét, nektarint, citromot, körtét, krumplit lefoglalták és megsemmisítették, emellett 1,7 hektoliter szlovák UHT tej forgalmazását megtiltották, mert a dokumentáció alapján nem volt egyértelműen beazonosítható.

Könyörtelenül bezúzták a jelöletlen dinnyét Forrás: Nébih

Az akciót a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága szervezte, és bevonta hozzá a NAV Bevetési Főigazgatósága, valamint Dél-budapesti Adóigazgatósága, a Készenléti Rendőrség és a Pest Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága szakembereit.

Lapunk kérdésére a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága tájékoztatott, hogy a razzia egy az előző években megkezdett akciósorozat része, nem bejelentésre szálltak ki. Országszerte folyamatosan zajlanak az akciók, legutóbb Miskolcon, illetve a nagylaki határon csaptak le bejelentés nélkül. Elmondásuk szerint a lefoglalt mennyiség csökkent az elmúlt évekhez képest, de feleslegesnek még egyetlen kiszállás sem bizonyult.