Befektetési tippek az egykori maffiavezértől

Vágólapra másolva!
Megszólaltatta a CNBC a 80-as évek egyik hírhedt maffiavezérét, az azóta alapítványi munkát folytató és motivációs előadásokat tartó Michael Franzese-t, aki szerint nagy lufi van a részvénypiacon. Bár ijesztő szavak ezek a Colombo család egykori fejétől, az interjú talán csak egy újabb bizonyítéka annak, hogy a tőzsdék egyáltalán nem érték még el a mániákus vásárlások szakaszát, ami valóban a lufi fújására utalna. 
Vágólapra másolva!

Röviden összefoglalva: Franzese szerint a részvénypiacon lufi van, ami előbb-utóbb kidurranhat, különben is a Wall Street-i bankárokkal korábban sok sötét ügybe keveredett, így szerinte inkább érdemes aranyat és ezüstöt vásárolni. Azokat is fizikai formában persze. Franzese egyébként több érdekes gondolatot is megoszt a videóban az alvilág és a legális üzletvitel között húzható párhuzamokról, ha tehát valakit érdekel teljes terjedelemben az interjú, az itt megtalálja.

Nekünk persze a tőzsdei lufival kapcsolatos véleménye szúrt azonnal szemet. Sajnos nem fejtette ki bővebben, hogy szerinte miért is kell nagy esésnek jönnie a tőzsdéken, mindenesetre a puszta tény, hogy egy újabb lufira figyelmeztető jóslat érkezett a tőzsdét nem professzionális módon követő berkekből, számunkra inkább ellentétes jeleket küld. Ha még mindig akadnak ugyanis olyan hangok, akik a tőzsdei esésre figyelmeztetnek, csak kis eséllyel léphettünk be a lufik utolsó felívelő szakaszára oly jellemző mánia szakaszába, ahol már a taxis és a háziasszony is a további tőzsdei emelkedésben tud csak gondolkozni.