Vágólapra másolva!
Elég nyugis napon van túl a magyar tőzsde, mivel piacmozgató hír sem itthon, sem külföldön nem látott napvilágot, így csak araszolgatnak a részvényindexek egész nap. Egyedül az OTP mutatott komolyabb életjelet magáról. 
Vágólapra másolva!
  • Mivel a nemzetközi piacokon sem volt nagy mozgás, így itthon sem mutatott nagyobb elmozdulást a BUX (+0,1%). A forgalom sem volt túl acélos (4,5 milliárd forint), ami nem sokkal több az idei évi átlag (8,5 milliárd) felénél.
  • A blue-chipek közül csak az OTP-ben volt erő, a bankpapír egy százalékos erősödésével már a 4200 forintos szint közelébe tért vissza (egészen pontosan 4199 forinton zárt). Nem reagált a részvény Csányi Sándor Inforádiónak adott interjújára, amiben az OTP-vezér elmondta nem túlzottan optimista a devizahiteles perek kapcsán.
  • A többi nagypapír viszont inkább csak gyengélkedett, a Mol 0,7 százalékos mínuszba csúszott, amivel éppen a lélektanilag fontos 12 000 forintos szinten zárt. A Richter fél százalékot veszített értékéből (3894 forint), míg a Magyar Telekom 0,5 százalékkal (374 forint) került feljebb.
  • A forint viszonylag szűk sávban mozgott az euróval szemben (312,4 és 313,2 között), mivel semmilyen piacmozgató hír nem érkezett. Késő délután 312,8 környékén van az EURHUF.
  • Az elmúlt napok emelkedései után ma kisebb pihenőt tartanak az európai részvényindexek, melyek tegnapi záróértékeik közelében mozognak. A piacokon nincs egyértelmű irány, és ma fontos makroadat sem érkezett, ami lökést adott volna a tőzsdemutatóknak.
  • A reggeli gyenge német makroadatok csak erősíthették azokat a spekulációkat, hogy az EKB további stimulusokkal siet az eurózóna gazdaságának segítségére. Az erre vonatkozó várakozások, az eurózóna romló gazdasági kilátásaival együtt tovább nyomják lefelé az európai kötvényhozamokat. Így a spanyol, az olasz, a francia és a német tízéves hozam ma új történelmi mélypontra esett vissza.
  • Az európai tőzsdéken tapasztalható viszonylag alacsony aktivitás miatt az amerikai börzéken sincs nagy mozgás, nagyjából keddi záróértékei közelében vannak az indexek.
  • A vártnál erősebb második negyedévet zárt a Tiffany. A luxusékszer-gyártó 96 centes részvényenkénti nyereséget (várt: 85 cent) ért el, miközben árbevétele 993 milliárd dollárra emelkedett (várt: 988 milliárd dollár). Az ékszerei iránti vártnál nagyobb kereslet miatt a cég megemelte idei eredményvárakozásait is, és már 4,2-4,3 dolláros EPS-re számítanak erre az évre. A részvény egy százalék feletti pluszban áll.
  • Új lehetőséget vezet be a Ryanair "Business Pass" néven, főként az üzletemberekre szabva, jelentette be a társaság szerdán. Ezzel pedig úgy tűnik tovább folytatódik a Ryanair kisebb arculatváltása, amivel már elszakadna valamelyest az "ultrafapadosságtól". A részvény 3,5 százalékot ugrott a hírre.