Vágólapra másolva!
Nem voltak formában ma a nagyobb magyar részvények, a kispapírok viszont jól szerepeltek.
Vágólapra másolva!
  • A blue-chipek közül csak a Magyar Telekom tudta elkerülni a mínuszt (stagnálás), míg az OTP-Mol-Richter hármasa 0,1-0,3 százalékos mínuszban zárt.
  • A kispapírok közül a Rába-Danubius-PannErgy hármasa 1,3-1,5 százalékos pluszban zárt, míg a Synergon több mint 5 százalékot tudott erősödni.
  • Nem volt rossz formában a Nyomda, a TVK és a Graphisoft Park sem, igaz, itt csak 0,3-0,8 százalékosak voltak a pluszok.
  • A BUX így végül 0,1 százalékos, tehát halvány mínuszban zárt, miközben a nemzetközi piacokon alapvetően vegyes képet lehetett látni. Bár az amerikai tőzsdék, valamint több európai index is pluszban áll, ezek inkább csak enyhe erősödések, a periféria országok indexek pedig még így is a negatív tartományban állnak. A hét vége felé tehát látszólag nincs markáns irány.
  • A forint viszont tudott erősíteni ma, igaz, a délután látott nagy erősödéséből már jókora részt visszaadott. Az euróval szemben reggel még 314 közelében álltak a jegyzések, innen viszont 311,5-ig sikerült leküzdenie magát az árfolyamnak. Nem sokkal a magyar tőzsde zárása után 312,7-ig gyengült vissza a forint.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu