60 millió forint regionális terjeszkedésre

Vágólapra másolva!
A közvilágítási rendszerek korszerűsítését végző GREP Green Public Lighting Zrt. 60 millió forintos befektetésről állapodott meg a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt-vel, ami hazai KKV-k térségi terjeszkedését támogatja.
Vágólapra másolva!

A most tető alá hozott szerződés alapján a Corvinus kisebbségi tulajdont vett a Grep szlovák leányvállalatában. A megállapodás 5 éves, határozott időtartamra szól.

A társaság a Corvinus Zrt. által rendelkezésre bocsátott forrásokból szlovákiai önkormányzatok számára végzi el a korszerűtlen közvilágítási rendszerek energiahatékony, LED-es fényforrásokra történő cseréjét, és vállalja ezek hosszú távú üzemeltetését is.

A fejlesztések a korszerű világítástechnika segítségével elért energia-megtakarításból 8-10 éves üzemeltetési periódus alatt megtérülnek, így az önkormányzatok többlet forrás bevonása nélkül jutnak korszerű közvilágítási rendszerekhez.

"Jelenleg több mint 15 korszerűsítési és üzemeltetési projektünk fut Szlovákiában, amihez a mostani tőkeemelés révén még további 8-10 projektet tudunk csatolni. Ezzel tovább erősíthetjük pozícióinkat a szlovák piacon” –hangsúlyozta Makra József, a GREP Zrt. igazgatóságának elnöke. A cég szlovákiai leányvállalata jelenleg mintegy 500 ezer euró értékű fejlesztést menedzsel.

„A tranzakcióval egy magyar magántulajdonban lévő KKV-nak juttatunk tőkét a regionális piacon való terjeszkedéshez. Mindezt egy olyan energetikai, energiahatékonyságra építő szektorban, amely előtt régiós szinten is jelentős lehetőségek nyílnak az elkövetkező években” – mondta a befektetés kapcsán Tordai György, a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. vezérigazgatója.

A GREP 2010 óta foglalkozik magyarországi közvilágítás-korszerűsítési projektek tervezésével és teljes körű kivitelezésével. A vállalat 2013-ban lépett a szlovák piacra.