Vágólapra másolva!
Nagyobb emelkedéssel vágott bele a napba a Richter, a lendülete azonban csak a Mol-ra tudott átragadni, így a BUX kis mínuszt mutat. Az európai tőzsdéken elillant az elmúlt napok rossz kedve, és újra emelkedés kezdődött. 
Vágólapra másolva!
  • Az elmúlt napok esései után kisebb megnyugvás látható az európai tőzsdéken, ahol a főbb részvényindexek enyhe emelkedéssel nyitottak. Optimizmusra ad okot, hogy jól indult Amerikában a gyorsjelentési szezon, ami kedvezhet a részvénypiacoknak.
  • Fontos makroadatok ma sem fognak közzétenni, este nyolckor viszont megismerhetjük majd a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyvét, melyet kiemelt figyelemmel követ a piac.
  • A hazai tőzsdén viszont minimális gyengülést lehet látni, amivel kissé alulteljesítő a magyar piac, mivel a szomszédos tőzsdéken óvatos erősödés kezdődött.
  • A főbb részvények közül az OTP stagnál, a Richter viszont megugrott, és 1,2 százalékos erősödésével újra 4400 forintig tért vissza az árfolyama. Rajta kívül a Mol is jól kezdett, és 0,8 százalékot emelkedett.
  • A forint gyengüléssel kezdett reggel, és 309,2-ig szaladt fel az euróval szembeni árfolyama. A dollárral szemben 227-nél, a svájci frankkal szemben 254,4-nél mozog a magyar deviza.
Forrás: Investor.hu