Tündökölt az alumíniumóriás

Vágólapra másolva!
Fantasztikus negyedévet zárt az Alcoa, legalábbis a társaság vezérigazgatója így kommentálta a gyorsjelentésben látott valóban szép számokat. A cégnél végrehajtott fordulatnak köszönhetően a részvény árfolyama már egy ideje szárnyal, de ilyen jó hírek után még akár további kraft is lehet az emelkedéshez. 
Vágólapra másolva!
  • Az alumíniumipari vállalat a második negyedévben 18 centes profitot termelt, miközben az elemzők "csak" 12 centes eredményre számítottak. A bevételek szintjén hasonlóan pozitív meglepetést sikerült okozni, vagyis a befektetők öröme így már teljes lehet.
  • A vezérigazgató szerint jó lépés volt a repülőgépgyártás felfutására számítani és még nagyobb hangsúlyt helyezni erre a szegmensre, hiszen már kezdenek kifizetődni a kezdeti erőfeszítések.
  • A kilátások sem tűnnek rossznak, hiszen a cég szerint az alumínium piacán már enyhe deficit mutatkozik, márpedig az Alcoa számára ez jó hírt jelent.
  • A légiipar felé 8-9 százalékos értékesítésnövekedéssel számolnak idén, de a másik nagy felvevőjük, az autóipar is bővülhet 1-4 százalékkal. Egyedül a nehéztehergépjárművek piacán és a gázturbinák esetében nem várható idén növekedés.
  • Az elmúlt kevesebb, mint egy évben már duplázott a részvény árfolyama, de könnyen lehet, hogy a mostani jó hírek még akár újabb 20 százalékot lendítenek a papíron a következő fontosabb ellenállásokig. Ehhez persze szükség lehet a jó külső környezetre is.
Az Alcoa árfolyama Forrás: TradingView, Investor.hu