Vágólapra másolva!
Pocsék a hangulat a hazai tőzsdén, ahol az összes blue-chip nagy esést mutat be. A Mol 4 százalék feletti zuhanása pedig a BUX-ot is lefelé rántja. Európában vegyes mozgások láthatóak, és Amerikában is kivárásra lehet felkészülni az esti fontos események előtt.
Vágólapra másolva!
  • A viszonylag bíztató nyitás után elromlott a hangulat a magyar tőzsdén, mely ismét eladói nyomás alá került. A BUX már másfél százalékos mínuszban mozog, amivel a leggyengébben teljesítő indexnek számít a régióban.
  • A BUX gyengélkedésének oka a Mol mélyrepülése. Az olajpapír már több mint 4 százalékot zuhant, miután elesett egy fontos támasz a grafikonján.
  • A Mol piacán uralkodó negatív hangulat átterjedt a többi blue-chipre is, így az OTP 1 százalékot, a Richter 1,2 százlaékot esett. A bankpapír ezzel újra közel került a 4120 forintos fontos támaszához, mely megfoghatja az esést, ha tovább tartana a lejtmenet. A Magyar Telekom 0,3 százalékos gyengülésével kissé távolodik közel öthónapos csúcsától.
  • A forint gyengült délelőtt, és 308,8-ról 309,4-ig szaladt fel az euróval szembeni árfolyama a rossz hangulatban. A dollárral szemben 227,3-nál, a svácji frankkal szemben 254,5-nél mozog a jegyzés.
  • Az európai tőzsdéken vegyes mozgások láthatóak, így nem tud megkezdődni az elmúlt három nap esésének korrekciója.
  • Ennek oka, hogy este érkezik a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve, amiből fontos információkat lehet majd kiolvasni az amerikai monetáris politika további jövőjéről. A befektetők így inkább kivárnak a fontos esemény előtt.
  • Emiatt Amerikában sem várható nagy mozgás, ahol a tegnapi záróértékek közelében kezdődhet a kereskedés a határidős indexek szerint.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu