Volvo buszok érkeznek Budapestre

Vágólapra másolva!
28 darab dízel-elektromos hibrid autóbusz szállításáról írt alá megállapodást a Rába Jármű Kft. A megrendelt buszflotta Budapesten fog közlekedni.
Vágólapra másolva!
  • A szerződés értelmében a Rába-Volvo páros egyedülálló hibrid technológiával rendelkező járműveket szállít a BKK csuklós autóbusz üzemeltetői tenderét megnyerő T&J Busz Projekt Kft-nek.
  • Az új, alacsonypadlós, légkondicionált, legkorszerűbb Euro6 motorral felszerelt Volvo 7900-as típusú autóbuszok a jövő év elején állnak forgalomba a belvárosi vonalakon. Mindez komoly előrelépés a hazai közösségi közlekedés és a Rába-Volvo együttműködés szempontjából egyaránt - áll a Rába közleményében.
  • Habár a tranzakció pénzügyi részleteit nem hozta nyilvánosságra a Rába, a korábban megkötött ügyletek mégis némi viszonyítási alapot jelenthetnek. Tavaly ősszel a Volánbusz Zrt.-vel kötött hasonló szerződést a cég, akkor 61 darab csuklós autóbusz szállításáról írt alá egy 16 millió eurós megállapodást. Ezek alapján egy jármű ára nagyjából 263 ezer euró volt, ami a jelenlegi szerződést 7,3 millió euróra, azaz 2,25 milliárd forintra taksálja. Persze nem tudni, hogy a két szerződésben foglalt járművek mennyiben hasonlítanak egymásra, így ez csak egy közelítő becslésnek felel meg. Ugyanakkor ebből is látszik, hogy újabb milliárdos nagyságrandű megrendelést kaphatott a Rába.
  • A hír megjelenését követően az első kötések is megszülettek a Rábára a mai kereskedésben. Komoly árfolyam elmozdulás ugyanakkor nem követte a bejelentést, dél környékén 0,2 százalékos pluszban tartózkodik a Rába.