Profitálj a Facebook-mániából!

Vágólapra másolva!
Trendi befektetési sztorit tesz elérhetővé a hazai befektetők számára a K&H legújabb tőke- és hozamvédett befektetési alapja. A K&H kettős kosár 3 alapon keresztül ugyanis akár a világ legnépszerűbb közösségi oldala, a Facebook körüli mániából is profitálhatunk. 
Vágólapra másolva!

Részben a Facebook körüli mániát igyekszik meglovagolni a K&H legújabb tőke- és hozamvédett alapja, a K&H kettős kosár 3 alap.

Az alap bónusz hozamra is lehetőséget biztosít, mégpedig a két online óriás, a Facebook és az Amazon részvényeinek emelkedése után. Amennyiben a két online nagyágyú bármelyikének részvényárfolyama a futamidő első évének végére az indulási érték felett tartózkodik, úgy az alap 5% plusz hozamot fizet ki a futamidő végén. Ez pedig a Facebook és az Amazon növekedési terveit és a méretükből eredő versenyelőnyöket látva igencsak valószerű” – emelte ki a Zobor Zsuzsa, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Összességében elmondható, hogy a négyéves futamidejű K&H kettős kosár 3 alap lényege, hogy kettős szerkezetű, azaz a befektetők számára kétszintű befektetési lehetőséget nyújt, a tőke védelme mellett. Az alap elsődleges hozamként részesedést nyújt húsz kedvező pénzügyi mutatókkal rendelkező nemzetközi cég részvényeinek futamidő alatti növekedéséből.

„A bónusz hozamra lehetőséget kínáló kettős kosár alapjaink igen népszerűek a hazai megtakarítók körében, hiszen így a leggyorsabban fejlődő világcégek növekedéséből profitálhatnak, méghozzá tőkevédett formában. Míg az alapcsalád első tagjánál az amerikai ingatlanpiac, addig a K&H kettős kosár 2 alapnál az Apple és a Google növekedése esetén fizet bónusz hozamot az alap. Így az alapcsalád legújabb tagjával egy újabb izgalmas és befektetési szempontból igen figyelemreméltó szektort, az amerikai online piacot építjük be a termékbe” – hangsúlyozta a szakember.

„Olyan világcégek papírjait válogattuk össze, amelyek alacsony eladósodottsági szinttel, kiemelkedően jó likviditással, stabil árbevétellel, kedvező profitkilátásokkal és jövőképpel rendelkeznek, részvényeik pedig könnyen értékesíthetőek és csupán mérsékelt árfolyamkilengés jellemzi őket. A cégek kiválasztásnál arra is törekedtünk, hogy földrajzilag és szektorok szerint egyaránt változatosak legyenek, hiszen a hasonló szempontok szerint összeállított K&H fix plusz 15 és 20 esetében is jelentős extra hozamra számíthatnak a befektetők. A most esedékes lejáratkor az előbbi 23%-ot, míg az utóbbi 33%-ot meghaladó hozamot nyújt a 2 évet meghaladó futamidőre” - tájékoztatott Zobor.

A Facebook mint a világ legnagyobb internetes közösségi oldala jelenleg 1,28 milliárd havonta legalább egyszer aktív felhasználóval büszkélkedhet. A cég a legkomolyabb versenytársaival (Twitter, LinkedIn) szemben nyereséges, online reklámbevételei pedig az amerikai piacon 2014 végére már megelőzhetik a piacvezető Google-ét. Emellett a mobilhirdetésekből származó bevétele is komoly ütemben bővül, csak az elmúlt egy évben közel megnégyszereződött, köszönhetően a célzott, a felhasználók érdeklődési körének megfelelő hirdetések alkalmazásának. Növekedési szándékait pedig jól mutatja, hogy cégfelvásárlásaival igyekszik letarolni a teljes mobiltelefonos hirdetési piacot (Instagram, WhatsApp).

Forrás: Facebook, Investor.hu

A világ legnagyobb internetes áruháza, az Amazon Észak-Amerika mellett érdekelt a nyugat-európai és több feltörekvő piacon is, és ma már Magyarországra is vállal kiszállítást az USA-ból és nyugati-európai boltjaiból egyaránt. Emellett más területeken (pl. elektronikus könyvek, okostelefonok, stb.) is a piac legnagyobbjai közé törekszik. A 2007-ben elindított Kindle e-könyv olvasó termékcsaláddal forradalmasította az e-könyv ipart, és mára a világ e-könyveinek több mint 60%-át értékesíti.

A cég az elmúlt hetekben piacra dobta első okostelefonját is, amellyel nem titkolt célja, hogy az e-könyv olvasó piachoz hasonlóan egy magas képességű műszaki cikkel az Amazon szolgáltatásaihoz (internetes filmnézés, zenehallgatás) kapcsolják a fogyasztókat. A cég tulajdonában van a világ legnagyobb filmes adatbázisa az imdb.com is, és mindezek mellett élen jár a felhő alapú webes szolgáltatások területén is, ahol olyan versenytársakat előz meg, mint a Google, az IBM vagy a Microsoft.

A jó hír, hogy már az Investor Trader rendszereiben is megtalálhatóak a K&H fenti alapjai. Így már az Investor Trader ügyfelei is profitálhatnak a Facebook körüli őrületből. Elég csak számlát nyitni nálunk, de lehet kérdezni tőlünk az alábbi űrlapon is.

Facebook napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Amazon heti grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu