Vágólapra másolva!
Jó formában volt ma a Magyar Telekom, miután délután megjöttek a vevők, és 375-ig húzták az árfolyamot. Ezzel a legjobb magyar részvény volt ma a nagyobb papírok közül.
Vágólapra másolva!
  • A jó hangulatban a Magyar Telekom végül 374 forinton tudott zárni, ami 1,4 százalékos emelkedést jelent. Főleg délután jöttek meg a vevők, és nap végére 424 millió forintos forgalmat sikerült elérni.
  • A többi blue-chip már nem szerepelt ennyire jól, főleg a Mol szenvedte meg a mai kereskedést, és 11 500 forintos záróárával 1,1 százalékos mínuszt hozott össze. A Richter 0,5 százalékos gyengélkedéssel tért nyugovóra, míg az OTP enyhe pluszt ért el. Nagy mozgások nem voltak, a forgalom sem volt acélos.
  • A kisebb papírokban relatíve nagyobb volt a pörgés, a BTel 400 forinton zárt az újabb 15 százalékos zuhanás után, míg a Graphisoft Park szintén elgyengült zárásra, és csak 1 552 forinton fejezte be a kereskedést, alig 0,2 százalékos pluszban. A CIG Pannónia, valamint az FHB részvényei voltak még aktívak, előbbi 2 forintos emelkedést, utóbbi 4 forintos visszaesést ért el.
  • A forint ugyanakkor főszereplő volt a mai napon, 311 fölé is benézett az euróval szembeni árfolyama, igaz, nap végére sikerült visszatérni a fontos szint alá.
  • Közben a nemzetközi piacokon remek hangulat alakult ki a jó gyorsjelentések, és a vártnál sokkal erősebb fogyasztói bizalmi adat hatására. Az amerikai piacok az óvatos nyitás után már 0,3-0,8 százalékos pluszba kapcsoltak, míg Európában 0,6-1,3 között szóródnak a pluszok.
  • Nem szabad persze elfelejteni, hogy holnap amerikai GDP-adat érkezik majd, valamint a Fed is ülés tart, ami alapjaiban rajzolhatja át a jelenlegi kedvezőnek tűnő összképet.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu