Új szolgáltatással nyomul az Amazon

Vágólapra másolva!
Havi pár dollárért elérhetővé teszi a Kindle könyvolvasók teljes e-könyv kínálatát az Amazon a legújabb szolgáltatása keretében. 
Vágólapra másolva!
  • Új szolgáltatást indít a világ legnagyobb internetes áruházaként is ismert Amazon. Ennek keretében a cég több mint 600 ezer e-könyvhöz és audiokönyvhöz ad hozzáférést a Kindle könyvolvasó eszközökön havi 10 dolláros előfizetői díj ellenében.
  • A Kindle Unlimited nevet viselő szolgáltatás pénteken el is indult, melyet a Netflix online videószolgáltatásához lehet hasonlítani. Az Amazon vélhetően ezzel próbálja még jobban a Kindle készülékeihez láncolni a felhasználókat.
  • Az előfizetők így akár olyan könyvekhez is könnyen hozzáférhetnek a szerény előfizetői díjért, mint a Harry Potter, a Gyűrűk Ura, vagy az Éhezők Viadala.
  • Az új szolgáltatás akár 1 milliárd dolláros többletbevételt is hozhat az Amazon konyhájára a következő öt évben - állítja a Piper Jaffray iparági szakértője. Ez kétségkívül hatalmas összeg, azonban eltörpül az Amazon tavalyi 74,5 milliárd dolláros, és az idei évre várt 90 milliárd dolláros árbevételéhez képest.
  • Az e-könyv piacon azonban hatalmas növekedési lehetőségek rejlenek, és ez lehet az Amazon lépésének hátterében. Az e-könyvekből származó árbevétel 8,7 milliárd dollárt tehet ki idén a piacon működő vállalatok számára, ami nyolcszorosa a 2010-es értéknek. Ennek oka a táblagépek és okostelefonok robbanásszerű elterjedése, ami egyre népszerűbbé tette a könyvolvasás és hallgatás ilyen formáját. Az eszközök további terjedésével az e-könyv piac is tovább bővülhet a következő években, melyen az Amazon tovább erősítheti piacvezető szerepét az új szolgáltatása révén.