Nyomoznak az orgoványi takarék vezetői ellen

Vágólapra másolva!
A gyanú szerint indokolatlanul adtak hiteleket.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés gyanújával, egy ügyfél feljelentése alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozást folytat az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnél felmerült visszásságok miatt, írja a Privát Kopó.

Fedezet nélkül?

A Bács-Kiskun megyei takarékszövetkezet egyik ügyfelénak feljelentése szerint bizonyos vállalkozások indokolatlanul, megfelelő fedezet nélkül juthattak nagy értékű hitelekhez Orgoványban. Az ügyfél azzal is vádolja a takarékot, hogy a hiteligénylők a részükre folyósított összegek 10-15 százalékát visszajuttatták a takarék vezetőinek, hogy így viszonozzák a hitelkérelmük kedvező elbírálását. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz, a Privát Kopó értesüléseit a Magyar Nemzeti Bank és a rendőrség is megerősítette.

Az MNB július elején lépett

A jegybank a betétesek rendezett kártalanítása érdekében 2014. július 4-étől betét- és forráskifizetési tilalmat rendelt el az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnél, illetve felügyeleti biztosok kirendeléséről döntött. A takarékszövetkezetnek a május 31-i adatok szerint 28 ezer betétese volt.

.