Ragaszkodnak a részvényekhez az amerikaiak

Dow Jones napi grafikon
Vágólapra másolva!
A jelenlegi részvénypiaci ralit látva ragaszkodnak részvényeikhez az amerikai befektetők, akik nem terveznek megválni ilyen típusú befektetéseiktől - derült ki a CNBC felméréséből. Ez pedig továbbra is kedvezhet az amerikai tőzsdéknek.
Vágólapra másolva!
  • Továbbra is lelkes optimizmus uralkodik az amerikai lakosság körében a részvénypiacokkal kapcsolatban. Miután a múlt héten a Dow Jones elérte a korábban elérhetetlen szintnek tekintett 17 ezer pontot, a részvénybefektetők lelkesedése csak tovább erősödött.
  • Legalábbis erről árulkodik a CNBC felmérése, melyből kiderül, hogy az internetes oldal által megkérdezett pénzügyi tanácsadók szerint az ügyfeleik továbbra is ragaszkodnak részvénybefektetéseikhez. A megkérdezettek 81 százaléka mondta azt, hogy az ügyfeleik nem kívánnak megválni a részvényeiktől.
  • Ez részben érthető lehet, a jelenlegi részvénypiaci ralit látva nyilvánvalóan kevesen kívánnak leszállni a "robogó vonatról".
  • A Dow Jones 17 ezer pontos szintjének áttörése jónéhány befektetőt további részvényvásárlásokra ösztönözhet - erről a megkérdezettek 15 százaléka nyilatkozott.
  • Az, hogy az amerikai lakosság nem kíván megválni részvénybefektetéseitől, hozzájárulhat a rali folytatásához. Ugyanis így nem borul jelentős mennyiségű részvény a piacokra, ami eladói nyomás alá helyezné a börzéket.
Dow Jones napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu