Nagyot ugrott a Chipotle

Vágólapra másolva!
A Chipotle Mexican Grill gyorsétterem lánc közel 10 százalékot ugrott az amerikai nyitás előtt a kedvező második negyedéves jelentés hatására. A cég profitja 25 százalékkal nőtt egy év alatt.
Vágólapra másolva!
  • Minden elemzői várakozást felülmúltak a Chipotle coloradói étteremlánc második negyedévre vonatkozó számai. A cég nettó profitja 25 százalékkal összesen 110,3 millió dollárna, részvényenként 3,5 dollárra növekedett egy év leforgása alatt. Az elezői várakozások 3,04 dolláros részvényenkénti profitot vártak.
  • A cég bevétele is növekedett, jelenleg 1,05 milliárd dollárral zárta a negyedévet, míg az elezői konszenzus csak 989,7 millió dolláros forgalmat várt. A növekedés a meglévő üzletek forgalomának növekedésének és az új üzletekhelyiségek megnyitásának egyaránt köszönhető.
  • Saját elmondása szerint az egész évet tekintve 180-195 új éttermet szeretne nyitni a denveri vállalat, fő terjeszkedési célcsoportjának a 15-16 éves korosztályt tekinti.
  • A vállalat részvényei közel 10 százalékkal 649 dollárra ugrottak a zárást követően, még tegnap zárási időszakban 589 dollár körül forogtak a New yorki értéktőzsdén.
A Chipotle Mexican Grill árfolyama Forrás: Investor.hu