Vágólapra másolva!
Mínuszban nyitott az OTP ma is, amivel egyelőre folytatja tegnapi gyengélkedését. A BUX kis pluszt mutat, miközben Európában szintén óvatos emelkedés kezdődött a makroadatok előtt.
Vágólapra másolva!
  • Nincs nagy mozgolódás a hazai tőzsdén nyitás után, a BUX 0,2 százalékos pluszt szedett össze. A régióban hasonló teljesítményeket lehet látni, és a tegnapi záróértékek közelében zajlik a kereskedés.
  • A hazai főbb részvények közül az OTP megint gyengélkedik a devizahiteles fejlemények miatt, és a tegnapi zuhanása után ma további 0,3 százalékkal került lejjebb. Rajta kívül a Mol 0,2 százalékkal emelkedik, a Richter viszont fél százalékos gyengüléssel korrigálja tegnapi megugrását. A Magyar Telekom 0,3 százalékos pluszt szedett össze.
  • A forint szintén nincs formában, és változatlanul a 310-es szintek környékén, kéthavi mélypontja körül mocorog az euróval szemben.
  • Az európai tőzsdéken minimális pluszban kezdődött a kereskedést, ami részben a kedvező kínai makroadatoknak köszönhető. Nagy mozgás azonban nincs a piacokon, mivel ma még számos fontos makroadat fog napvilágot látni, és a befektetők inkább kivárnak azok előtt.
  • A BNP Paribas 2,8 százalékos pluszban nyitott a közel 9 milliárd dolláros büntetés hírére.
Forrás: Investor.hu