Londonba tart a Telekom testvére

Vágólapra másolva!
Újabb fejlemények láttak napvilágot a Slovak Telekom privatizációjával kapcsolatban. A szlovák állam Pozsony mellett a londoni tőzsdére is bevezetné a telekompapírt, igaz a Deutsche Telekomnak még mindig elővásárlási joga van a 49 százalékos csomagra.
Vágólapra másolva!
  • A szlovák kormány a JP Morgant és a Citigroupot választotta tanácsadóadónak a Slovak Telekom privatizációja során, melynek keretében az állam az év végéig megválna 49 százalékos részesedésétől – írja a Reuters.
Forrás: Investor.hu
  • A jelenlegi állás szerint a kormány tőzsdére vinné a telekomcéget, mivel az elővásárlási joggal rendelkező Deutsche Telekom egyelőre még nem csapott le az alkalomra, hogy ajánlatot tegyen. Ennek ellenére erre még a későbbiekben is lesz lehetősége.
  • Szlovákia egyszerre két tőzsdére is bevezetné a Slovak Telekom részvényeit: az egyik hazai, azaz pozsonyi parkett lenne, míg a másik a nemzetközi szereplők által sokkal könnyebben elérhető Londoni piac.
  • Korábban már beszámoltunk róla, hogy a 2015-ös költségvetési tervezet szerint 1 milliárd eurós bevételre számít a szlovák állam a telekomcég eladásából.
  • A Slovak Telekom értékesítése meghatározó fontosságú lehet a Magyar Telekom részvényesei számára is, hiszen a két cég közös anyavállalata, a Deutsche Telekom több tranzakciót is lebonyolított a régióban. Azaz, ha végül a Slovak Telekom kisebbségi pakkját is megvenné, akkor előfordulhat, hogy hasonlóképp tenne magyar leányával is.

Korábbi cikkek a témában: