Vágólapra másolva!
Záporoznak majd a gyorsjelentések a héten is, ugyanakkor makroadatokból sem lesz hiány. Lássuk a heti menüt!
Vágólapra másolva!

Már holnap elkezdődik az adateső, ami egész héten folytatódni fog. Európából számos adat érkezik majd, nem csak a német, vagy éppen a francia, hanem a teljes eurózóna gazdaságára vonatkozóan. A héten viszonylag kedvező adatok érkeztek, amire meg is vették a piacot a befektetők, így a soron következő számokat mindenképpen érdemes lehet figyelemmel kísérni.

Forrás: Investor.hu

Amerikából is fontos adatok jönnek majd, a munkaerőpiacról ADP, NFP, munkanélküliségi ráta adatokat várhatunk, de a GDP, valamint különböző PMI adatok is érkeznek. Nagy kérdés, hogy az első negyedéves adatok után milyen növekedés volt a második negyedévben, ez pedig a piac teljesítményét is alapvetően befolyásolhatja a következő héten. A Feddel együtt persze, ami ismét csökkenthet az eszközvásárlási program nagyságán, ugyanakkor kamatvágás szinte biztos nem lesz.

Forrás: Investor.hu

A makroadatok mellett a gyorsjelentési szezonra is érdemes lehet figyelni, ami továbbra is folytatódik az USA-ban. Olyan cégek jelentenek majd, mint a Tesla, GoPro, Exxon Mobil, vagy éppen a Twitter, nem beszélve a Warren Buffett nevével fémjelzett Berkshire Hathaway-ről. Kedvező esetben nem kizárt, hogy 2 000 pontig is szárnyalhat az S&P 500. Vagy 2014 pontig.

Forrás: Investor.hu

Európában pedig valósággal robbanni fog a gyorsjelentési szezon, rengeteg vállalat teszi közzé negyedéves számait. A legfontosabbakról természetesen az Investor.hu hasábjain is beszámolunk majd, így az alábbi táblázat csak amolyan ízelítőként szolgál. Igazi ínyencek dörzsölhetik a tenyerüket.

Forrás: Investor.hu