Vágólapra másolva!
A tegnapi záróértékek közelében kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken a mai fontos makroadatok előtt, és a hazai piacon sincs nagy mozgás nyitás után. 
Vágólapra másolva!
  • Nincs nagy mozgás az európai tőzsdéken nyitás után, és a részvényindexek tegnapi záróértékeik közelében mozognak. A befektetők a mai makroadat-dömpingre várnak, mivel számos fontos statisztika fog érkezni az eurózónából és az USA-ból. Ráadásul az EKB is kamatdöntő ülést tart ma. Emiatt már Amerikában sem volt nagy mozgás tegnap.
  • Így a hazai tőzsdén is csupán tegnapi záróértékénél mozog a BUX nyitás után, és a szomszédos piacokon is hasonló stagnálás látható.
  • A blue-chipek piacán sincs nagy mozgás, a Mol és a Magyar Telekom stagnál, az OTP 0,2 százalékkal emelkedik, egyedül a Richter gyengélkedik, és 0,6 százalékkal esik. Az OTP-vel kapcsolatos hír, hogy további részvényeket osztott ki Javadalmazási Politikája keretében.
  • A forint három havi mélypontja körül, a 312-es szintnél mocorog az euróval szemben. A dollárral szemben sem tud javítani a magyar fizetőeszköz, és négyhavi mélypontja közelében, 228,3 körül található.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu