A hitelek harmada lakásfelújításra megy

Vágólapra másolva!
Egyre több kölcsönt veszünk fel.
Vágólapra másolva!

Nő a személyi hitelt igénybevevők száma: a felvett összeg 20 százalékkal nőtt az utóbbi hónapokban. Az ügyfelek átlagosan 800 ezer forintot vesznek fel, amit harmaduk lakásfelújításra költ, írja közleményében a K&H bank. A leggyakoribb a 4 éves futamidő.

17 százalék autót vesz

A bank szerint a kölcsönt felvevők 30 százalékának az otthonának felújítása volt a cél, az ügyfelek 17 százaléka pedig az autóvásárláshoz szükséges összeget egészítette így ki. Családi esemény megszervezéséhez, korábbi adósság rendezéséhez 11-12 százalék kérte a kölcsönt, és ugyanennyien költötték tartós fogyasztási cikk vásárlására is.

Könnyű és gyors

“A gyors és egyszerű igénylési folyamat a legfontosabb az ügyfeleknek. A személyi kölcsön népszerű, mert nincs szükség ingatlanfedezetre, így könnyebb hozzájutni, és a kölcsönigénylési folyamatot is viszonylag gyors. A kiszámíthatóság is nagyon fontos elem, mert a fix törlesztőrészlettel könnyebben tudják tervezni a családi költségvetést”, mondta Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.