Vágólapra másolva!
Az európai tőzsdéken látható nagy emelkedések ellenére a tegnapi záróértéke körül mozog a BUX, melyet elsősorban az OTP gyengülése ránt lejjebb.
Vágólapra másolva!
  • Remek a hangulat az európai tőzsdéken, ami részben a vártnál erősebb kínai makroadatoknak köszönhető. A főbb részvényindexek délelőtt tovább növelték előnyüket, és már 0,9-1,5 százalékos pluszban mozognak.
  • Amerikában is emelkedés kezdődhet, és 0,3-0,4 százalékos pluszban indíthatnak a főbb indexek, amivel az S&P 500 és a Nasdaq korrigálhatja tegnapi kisebb esését.
  • A hazai tőzsde ugyanakkor kimarad a jóból, mivel a BUX csak nem sokkal mozog tegnapi záróértéke felett, amivel az egyik leggyengébben teljesítő indexnek számít a régióban.
  • A BUX-ot leginkább az OTP esése rántja lejjebb, a bankpapír folytatja esését, és fél százalékos gyengülés után újra a 4100 forintos szint alatt mozog. Ráadásul az OTP annak ellenére gyengül, hogy a régiós bankok legtöbbje emelkedni tud. Az OTP piacán a 4100 forintos szint eleste további esések előtt nyithatná meg a teret.
  • A többi blue-chip közül a Mol folytatja felpattanását ötéves mélypontjáról, és már 0,6 százalékot erősödött. A Magyar Telekom viszont új éves csúcsot ütött ma (360 forint), és dél körül 0,3 százalékos pluszban mozog. A Richter viszont nem tud lendületbe jönni, és minimális drágulást mutat.
  • A forint erősödni kezdett délelőtt a nemzetközi jó hangulatnak köszönhetően, és 309 közelébe ereszkedett le az euróval szembeni árfolyama. A dollárral szemben viszont továbbra is féléves mélypont közelében, 228,5-nél mozog az árfolyam.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu