Vágólapra másolva!
Egytől egyig emelkedést mutatnak a mai kereskedés során a nyugat-európai piacok, miközben a hazai tőzsde elvesztette kezdeti lendületét, és már a negatív tartományban ingadozik a BUX. Egyedül az OTP tartja a lelket az indexben, igaz a bankpapír teljesítménye jócskán elmarad a régiós szektortásakától, mint az Erste.
Vágólapra másolva!
  • A pluszos nyitást követően folytatódott az európai piacok emelkedése. A főbb indexek közül a DAX és a CAC 0,6-0,5 százalékos növekedést mutatnak. Ráadásul a nap elején még csökkenésben lévő olasz FTSEMIB is 0,2 százalékos pluszban jár.
  • Hazánkban viszont nem ilyen jó a hangulat, ugyanis a kezdeti pluszokat követően 0,3 százalékos csökkenést mutat a BUX index. A főbb papírok közül egyedül az OTP áll a pozitív tartományban, igaz a 0,2 százalékos plusz eltörpülni látszik a régiós szektortársak teljesítményéhez képest. Az Erste 2,7, míg a Raiffeisen 0,7 százalékos emelkedésben található.
  • A Magyar Telekom egyelőre nem tudja áttörni a 370 forintos szintet, aminek eshetőségére fel is hívtuk a figyelmet. A telekompapír 368 forintos árfolyamon áll, 0,5 százalékkal alacsonyabb szinten, mint tegnap piaczáráskor.
  • Úgy néz ki, hogy a Richter (-1,2%) nem tud tartósan emelkedő pályára állni, ugyanis a gyógyszerpapír árfolyama ismét visszacsúszott a 4000 forintos lélektani szint közelébe. A napi mélypont eddig 4010 forint volt.
  • Két nappal a horvát kormány delegáltjaival való találkozás előtt a Mol (-0,2%) sem teljesít túl jól. Tegnap újonnan felmerült annak a lehetősége, hogy adott esetben a hazai olajcég megválna az INA-ban lévő 49 százalékos részesedésétől, ha sikertelnül zárulnak az egyeztetések a horvát olajcég irányításáról.
  • Újabb tendert nyert a Rába-Volvo páros, aminek keretében 28 darab dízel-elektromos hibrid autóbusz szállításáról írtak alá megállapodást. Komoly árfolyam elmozdulás ugyanakkor nem követte a bejelentést.
  • Eközben a forint ma is erősödik az euróval szemben, már 307 alatt is járt az árfolyam.
  • Ma a Boeing, a Dow Chemical, a PepsiCo, az AT&T és a Facebook számíival folytatódik az amerikai gyorsjelentési szezon. Eddig a már jelentett cégek mintegy 77 százaléka felülmúlta a várakozásokat.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu