Ezek a nyerő részvények

Vágólapra másolva!
Most megtudhatjuk, melyek a legolcsóbb részvények a legnagyobb felértékelődési kilátásokkal. A Goldman Sachs által közzétett listában megtaláljuk a 2014. második félévének nagy durranás előtt álló részvényeit, melyek árfolyamai akár 26-51 százalékkal is emelkedhetnek. Az Investor.hu összegyűjtött belőlük néhányat bemutatva, hogy a jelenlegi áruk mellett mekkora növekedést produkálhatnak az előttünk álló időszakban, feltételezve persze, hogy az elemzői várakozások minden egyes esetben bejönnek. A Goldman listáját a Business Insider publikálta.
Vágólapra másolva!

General Motors (GM): Június 30-i záróár: 36,3 dollár. Növekedési potenciál: 26,7%. Az autógyártó vállalat brutális mennyiséget, 16,9 millió gépjárművet adott el júniusban, 1 százalékos eladásnövekedést produkálva a májusi hónaphoz képest. Ezzel határozottan leverte a 6,3 százalékos negatív elemzői konszenzust.

Regeneron Pharmaceuticals (REGN): Június 30-i záróár: 282,47 dollár. Növekedési potenciál: 28.9%. Június 27-én került célkeresztbe a gyógyszergyártó vállalat, ekkor jelentették be, hogy egyik készítményüket emberi felhasználásra szánt gyógyszernek minősítette az Európai Bizottság, melyet így szembetegségek kezelésére forgalomba hozhatnak. Valójában így egy új piacot szerzett magának a gyógyszercég az európai kontinensen.

Netflix (NFLX): Június 30-i záróár: 440,6 dollár. Növekedési potenciál: 33,9%. Két okból is felfigyeltek az internetes cégre a GS elemzői. Egyrészt, komoly erőkkel hirdetik magukat a szakértő álláskeresőknek, jelezve mekkora kihasználatlan kapacitások rejlenek a cégben. Másrészt, a streaming videó megosztások megduplázódtak a tavalyi évhez képest, bizonyítva, mekkora a szolgáltatás népszerűsége.

Cabot Oil & Gas (COG): Június 30-i záróár: 34,14 dollár. Növekedési potenciál: 40,6%. Bár július vége felé adja ki a gyorsjelentését az olaj- és gáztermelő nagyvállalat, de elemzői konszenzus alapján 0,25 dollár pozitív eredmény várható részvényenként az 522,53 millió dolláros bevételre.

Delta Air Lines (DAL): Június 30-i záróár: 38,72 dollár. Növekedési potenciál: 49,8%. A légitársaság egyetlen utasra jutó bevétele az előző hónapban 4,5%-kal nőtt a tavalyi év júniusához képest, sőt a bevételeiben is 6 százalékos megugrás volt tapasztalható.

Michael Kors (KORS): Június 30-i záróár: 88,65 dollár. Növekedési potenciál: 51,2%. A legnagyobb növekedési jóslatot megkapó divattervező vállalat azzal került középpontba, hogy a vártnál jóval felülmúlta a profitvárakozásokat. Emellett a 2011-es IPO-ja óta több, mit 700 millió dollárt gyűjtött be a cég részvényeladásból, és továbbra is remek terjeszkedési lehetőségei vannak az európai valamint az észak-amerikai piacokon.