Csúszik a T-Mobile óriási bejelentése

T-Mobile
Vágólapra másolva!
A japán Kyodo News értesülései szerint csúszhat a T-Mobile US-nek a felvásárlása, miután az ügyletben érintettek felek várhatóan nem fognak az eredetileg eltervezett időpontig egyezségre jutni.
Vágólapra másolva!

A Kyodo friss beszámolója szerint hosszabb időt vehet majd igénybe a T-Mobile US felvásárlása, ugyanis a japán SoftBank és a Deutsche Telekom nem fog júliusban dűlőre jutni a tranzakcióval kapcsolatban. Így augusztus vége előtt semmiképp sem várható bejelentés a tranzakcióról, miközben egyes források szerint eredetileg augusztus 8-án, azaz negyedéves gyorsjelentésének közzétételekor kívánta bejelenteni az ügyletet a SoftBank. A források szerint a T-Mobile US anyavállalatának, a Deutsche Telekomnak nem igazán tetszett a SoftBank által felvázolt üzleti terv, így egy újabbat kell kidolgozni a japán telekommunikációs cégnek.

A SoftBank, a Deutsche Telekom és a T-Mobile US felsővezetése még májusban állapodott meg arról, hogy a japánok amerikai leányukon, a Sprinten keresztül vásárolják majd meg a DT érdekeltségének többségét – mondták el az ügyletben jártas személyek.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az ügylet finanszírozásával is jól áll a SoftBank, miután 8 bankkal is megállapodást kötöttek, aminek révén egy 40 milliárd dollárt meghaladó méretű hitelcsomaghoz juthatnak hozzá.

Az újonnan létrejövő cég a T-Mobile nevet vinné tovább, mivel az sokkal nagyobb népszerűségnek örvend, mind a Sprinté. De talán nem is ez a legfontosabb fegyvertény, hanem inkább az, hogy együttesen sokkal könnyebben vehetik majd fel a versenyt a Verizonnal, illetve az AT&T-vel.

Ennek ellenére még komoly kockázatokat rejthet önmagában a még csak terítéken lévő ügylet, ugyanis a hatóságok akár meg is fúrhatják azt. Legutóbb pont ez történt, amikor is az AT&T be kívánta kebelezni az akkori T-Mobile-t (még a MetroPCS felvásárlása előtt). Az érem másik oldala, hogy óriási felértékelődési potenciállal kecsegtet a T-Mobile részvénye, amiért cserébe számításainak szerint 40 dollár feletti összeget is kínálhat a vevő.

A befektetők azonban korántsem estek kétségbe, 0,6 százalékos emelkedéssel készül nyitni a mai kereskedést a T-Mobile US részvénye. Eközben anyacégének, a DT-nek a részvénye 0,9 százalékos mínuszban tartózkodik a kedvezőtlen piaci hangulatban, igaz napközben ennél rosszabbul is állt már.

T-Mobile US napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Korábbi elemzések a T-Mobile US felvásárlási sztorijáról: