A fellegekben hasít a Ryanair

Vágólapra másolva!
A vártnál jobb második negyedéves számokat tett közzé ma a Ryanair, aminek hátterében az átalakított üzletpolitika állhat.
Vágólapra másolva!
  • Az első negyedéves profitot majdnem megduplázó, 197 millió eurós nettó profitról számolt ma be a Ryanair, míg az elemzői konszenzus csak 157 milliós eredményt várt.
  • A kedvező számok hatására a cég 580-620 millió euróról 620-650 millió euróra módosította az éves nyereség előrejelzését.
  • Cantor Fitzgerald elemző szerint a légitársaság új, ügyfélbarát üzletpolitikájának köszönhető az elemzői várakozások felülteljesítése. 2013 végén elkezdett új program keretében a Ryanair visszavágta a büntető díjakat, lehetővé tette az előzetes helyfoglalást, és lazított a kézipoggyászokkal kapcsolatos előírásain.
  • A beszámoló alapján a társaság utasforgalma 3 százalékkal nőtt az év első felében. Ennek megfelelően az extra szolgáltatások, italfelszolgálás és plusz poggyászok, bevételei 4 százalékkal emelkedtek, míg a kései foglalásoknak köszönhetően az átlag viteldíj 9 százalékkal emelkedett.
  • A Ryanair vegyes kilátásokkal vág neki az év második felének. Habár a foglalások száma bizalomra adhat okot, az Air France-KLM múlt heti közleménye szerint igyekeznek visszaszerezni piaci részesedésüket a fapados légitársaságoktól. A vállalat elsősorban a jegyárak csökkenését várja a piacon. Ugyanakkor a magas forgalom kiszolgálása érdekében az ír társaság 8 százalékkal akarja bővíteni a kapacitását a téli hónapokra.
  • A cég közleménye szerint 520 millió eurónyi osztalékot akar kifizetni év végén részvényeseinek. A beszámoló hatására a részvények 4 százalékos pluszban járnak.
    Forrás: Investor.hu