Vágólapra másolva!
Bár Nyugat-Európában sincs éppen túl jó hangulat, az osztrák, a cseh és a magyar tőzsde komoly hátrányba került az Erste-Raiffeisen-OTP hármas szenvedése miatt. Az Erste több mintt 14, a Raiffeisen 5, míg az OTP 2,5 százalékkal esik.
Vágólapra másolva!
  • Ahogy az várható volt az Erste árfolyama összeroppant (-14,5%), miután a bank komoly veszteségre figyelmeztetett a magyar és a román helyzet miatt.
  • Ez pedig a Raiffeisenre és az OTP-re is rossz hatással volt, hiszen mindkét pénzintézet ott van a két piacon. A Raiffeisen öt százalékkal esik, míg az OTP jelenleg 2,5 százalékkal (4198 forint) halad lefelé. Úgy tűnik nem nagyon nyugtatták meg a részvényeseket a Raiffeisen szóvivőjének szavai.
  • A régiós indexek így a lengyelek kivételével komoly hátrányban vannak nyugati társaikhoz képest. A bécsi és a prágai tőzsdeindex (mindkettőn forognak az Erste részvényei) 3,3 százalékos mínuszban van, de a BUX is 1,3 százalékkal megy lefelé. Varsóban "csak" 0,2 százalékos a mínusz.
  • Nyugat-Európában sem örülnek a befektetők, a főbb parketteken 0-0,8 százalékos mínuszokat lehet látni. Leghátul az olasz börze kullog a sorban. Vagyis nem ragadt át Európára a tegnapi jó amerikai hangulat, aminek közepette új rekordra értek az indexek.
  • A forint nem mutat komoly mozgást egyelőre, az EURHUF árfolyam 310 környékén ingadozik, a reggeli kisebb gyengülést követően.
  • Ma is gyengülget a svéd korona, azok után, hogy tegnap nagyot veszített értékéből az euróval szemben, miután a vártnál nagyobbat vágott a helyi jegybank az alapkamaton. Jelenleg 9,32 körnéykén áll az EURSEK árfolyam.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu