5 év után először okoz csalódást a Herbalife

Vágólapra másolva!
A táplálékkiegészítőket gyártó los angeles-i cég a várakozásokat alulmúló második negyedéves jelentést tett közzé tegnap az amerikai zárás után. A cég részvényei 12 százalékos eséssel reagáltak a kereskedés utáni órákban, ami újabb fordulót hozhat a cég részvényeivel harcoló tőzsdecápák között.
Vágólapra másolva!
  • A Herbalife az elemzői konszenzusnál rosszabb negyedéves számokat tett közzé tegnap. Az elemzők által várt EPS 1,57 dollár volt, míg a társaság csupán 1,31 dolláros részvényenkénti eredményt ért el.
  • Habár az eladások száma 7 százalékkal csökkent Latin Amerikában, 1 százalékkal Észak- Amerikában, ennek ellenére a vállalat 7 százalékkal tudta növelni árbevételét tavalyhoz képest. A gyenge profit oka a költségek 15 százalékos emelkedése volt, a venezuelai deviza (Bolivar) esésén 89,5 millió dollárt vesztett a cég.
Forrás: Investor.hu
  • A Herbalife ezzel egy hosszútávú trendet tört meg, ugyanis az elmúlt 21 negyedévben sorozatosan sikerült felülmúlnia az elemzői várakozásokat. A részvények 12 százalékot zuhantak a bejelentést követően.
  • Ez valószínűleg örömhírként érte a milliárdos befektető Bill Ackmant, aki még 2012 decemberében shortolta a vállalat papírjait, arra hivatkozva, hogy a Herbalife üzletpolitikája gyakorlatilag egy piramisjáték. Kezdetekben nem járt sikerrel, a két másik tőzsdecápa, Carl Icahn és Soros György is elkezdte vásárloni a részvényeket 2013 folyamán.
A Herbalife árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu