Zajlik az élet az OTP-nél

Vágólapra másolva!
Közel egy milliárd forintért vette a saját részvényeit tegnap az OTP, ami után tekintélyes mennyiséget vásároltak meg a bank bennfentes személyei a Javadalmazási Politika keretében - tájékoztatott a Bét.
Vágólapra másolva!
  • Az OTP 206 068 darab saját részvényt vásárolt szerdán a Budapesti Értéktőzsdén 4438 forintos átlagáron. Az ügylet összértéke így 914,5 millió forintot tett ki. A tranzakció után a bank saját tulajdonában lévő törzsrészvények állománya 3,92 millió darabra emelkedett.
  • A vásárolt részvényeken gyorsan túladott a bank, és 252 374 darab papírját értékesítette a Javadalmazási Politikája keretében az alkalmazottainak. Ennek keretében Takáts Ákos vezérigazgató-helyettes részvény-tulajdona 54 665 darabbal nőtt.
  • A Javadalmazási Politika keretében vásárolt részvényektől Braun Péter és dr. Bíró Tibor igazgatósági tag meg is vált tegnap. Braun 20 ezer darab törzsrészvényt, Bíró 10 ezer darab törzsrészvényt értékesített 4554, illetve 4524 forintos átlagáron. Braun Péter így 91,08 millió forintot, Bíró 45,24 millió forintot kapott az értékesített részvényekért.
  • Az utóbbi napokban számtalan alkalommal adtak-vettek az OTP bennfentes személyei a Javadalmazási Politika keretében, kedden például dr. Gresa István igazgatósági tag és Kovács Antal fb tag és jelentős mennyiségű OTP-részvényt vásárolt.