Vágólapra másolva!
Fordulat következett be a magyar tőzsdén délután, ahol elolvadtak a napközbeni nagy pluszok. A hangulat Európában is elromlott az amerikai piacnyitás után, amiben a vegyes amerikai makroadatok is  szerepet játszottak. 
Vágólapra másolva!
  • Csúnyán visszaütötték zárásra a magyar részvényeket a napközbeni nagyobb pluszokból. A Richter bizonyult a leggyengébb láncszemnek, és végül 1,3 százalékot esett, míg a Magyar Telekom 0,3 százalékos, az OTP 0,5 százalékos pluszban tért nyugovóra. A Mol viszont jó formában volt végig, és 1,2 százalékot ugrott.
  • Ezek után a BUX végül minimális, 0,2 százalékos pluszban zárt, holott korábban egy százalék feletti emelkedést produkált.
  • A magyar piac hangulatromlásának oka, hogy Európában az amerikai piacnyitás után kis lefordulást lehetett látni. A német DAX 0,1 százalékos mínuszt mutat, miután történelmi csúcsot ütött délelőtt. A piacokon nincs egyértelmű irány, a leggyengébbnek a francia CAC bizonyul 0,2 százalékos esésével.
  • Amerikában a biztató nyitás után lekanyarodtak a részvényindex. A Dow Jones és az S&P 500 egyaránt új történelmi csúcsot ütött a kereskedés megkezdése után, azonban utóbbi lendülete nem tartott ki, és 0,3 százalékos gyengülést mutat. A Dow Jones minimális erősödésben mozog, míg a Nasdaq 0,3 százalékot esett.
  • A kisebb mínuszokban a délután vegyes amerikai makroadatok is szerepet játszanak. A Markit feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe 56,4 ointra emelkedett a várt 56,2 pont helyett, ami a szektor aktivitásának növekedéséről árulkodott. Az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe viszont 53,2 pontra esett vissza (várt: 55,5 pont).
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu