Tízből hét cég bevezeti a lakáshitel-támogatást

Vágólapra másolva!
A cafeteriatrend.hu portál friss, 248 munkáltató véleményét tartalmazó felmérése szerint a vállalatok több mint 70 százaléka beépíti a cafeteria rendszerébe a lakáshitel-támogatást.
Vágólapra másolva!

A portál ugyan nem részletezte, hogy milyen körben végezte az adatgyűjtést, mindenesetre a válaszadók 8 százaléka úgy nyilatkozott, hogy már élt is ezzel az adómentes lehetőséggel.

A cégek jellemzően folyamatosan dolgoznak az új juttatási elem beépítésén, a megkérdezett munkáltatók 31,5 százalékánál még a nyár végéig utalják a támogatás első részletét, őszre pedig a cégek 41,2 százaléka lesz túl ezen. A válaszadók 18,6 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az idén még gyűjti a tapasztalatokat, és csak 2015-ben kezd neki az új elem juttatási rendszerbe illesztésének.

A kitöltők mindössze 28,2 százaléka nyilatkozott úgy, hogy egyáltalán nem tervezi sem idén, sem jövőre, hogy a juttatási palettájuk részévé teszik a lakáshitel törlesztésének adómentes támogatását.

A béren kívüli juttatások körét a tavaly év végén megszavazott adótörvényekkel módosították. A támogatás egyszeres szorzóval jár, ami azt jelenti, hogy a munkáltató úgy adhatja oda a dolgozójának, hogy egy fillér adót vagy járulékot sem kell fizetnie utána. A munkáltató bőkezűségétől függ, hogy ki mekkora keretet kap egy évre, és valószínűleg már havi pár ezer forint is számít a dolgozóknak. Elméletileg havi 83 ezer forinttal lehet a legjobban kihasználni az új lehetőséget, ekkor jön össze ötévente az ötmillió forint.