Vágólapra másolva!
Remekül teljesített az előző negyedévben a svéd H&M, miután 25 százalékkal nőtt a cég nettó nyeresége.
Vágólapra másolva!
  • A nettó nyereség végül 5,81 milliárd svéd koronát (870 millió dollárt) tett ki a május 31-én záródó negyedévben, ami nem csak az egy évvel korábbi 4,66 milliárdot haladja meg simán, hanem az elemzői konszenzusban szereplő 5,63 milliárd koronát is.
  • Ebben főleg a vártnál erősebb forgalomnak van szerepe, miután a kosnzenzusban lévő 37,45 milliárd koronás árbevétel helyett 37,83 milliárdot sikerült elérni. Igaz, ebben annak is szerepe volt, hogy Franciaországban remekül kezdődtek az online értékesítések, illetve az áprilisban megnyitott első ausztrál üzlet is jó fogadtatást kapott.
  • A magyar szegmens sem teljesített rosszul, közel 9 milliárd forintos forgalmat produkált az előző negyedévben, ami éves alapon 32 százalékos növekedést jelent. A teljes cégcsoporton belül ez az egyik legjobb teljesítménynek számít.
  • A bruttó fedezeti hányad ugyanakkor 60,8 százalékra esett vissza a cégcsoportnál, ami kedvezőtlennek értékelhető. Az Exane elemzője ugyanakkor hozzátette, ez főleg a terjeszkedésekkel hozható összefüggésbe, miközben a háttérben a költséggazdálkodás megfelelő volt.
  • A svéd kiskereskedelmi óriás egyébéként fenntartotta a korábbi terveit, továbbra terjeszkedne az online szegmensben, illetve új földrajzi területeken is megjelenne a vállalat.
  • Az árfolyam a gyorsjelentésre nem reagált nagy mozgással, 0,2 százalékos pluszban a részvény, viszonylag élén forgalom mellett.