Szorgalmasan járja a bulihelyeket a NAV

romkocsmák, romkocsma, ellátó kert
Évek óta töretlen a romkocsmák népszerűsége
Vágólapra másolva!
A hatóság tavaly nyáron minden harmadik helyszínen anomáliát tapasztalt ugyanis. A romkocsmák, belvárosi szórakozóhelyek többnyire hatalmas forgalmának gyakran nincs nyoma a pénztárgépeken. Az érintett szórakozóhelyek így nem adóznak eleget, a vendégnek pedig nincs mivel reklamálnia, ha elégedetlen, vagy kár éri.
Vágólapra másolva!
Évek óta töretlen a romkocsmák népszerűsége Forrás: MTI/Marjai János

A NAV közleménye szerint az ellenőrök augusztus végéig kiemelten foglalkoznak ezekkel a szórakozóhelyekkel. A vizsgálatokat az e-pénztárgépektől érkező adatok alapján indítják el. Nemrég a Dél-budapesti Adóigazgatóság egy éjszakai akcióhoz kiválasztott néhány olyan helyszínt, amely az online rendszer szerint gyér forgalmat bonyolít, tartozása is van. Az ellenőrök arról győződtek meg, hogy csak a forgalom töredékét rögzítik a pénztárgépben. Az egyik romkocsmát rövid időn belül többször azon kapták, hogy eltitkolja a valós bevételeit. A szórakozóhelyet bezáratták, a pénztárgépekben talált készpénzt pedig lefoglalták a végrehajtók, ezzel behajtották a romkocsma tartozását.

A tisztességtelenül működő kereskedőkre, szolgáltatókra fókuszáló, a nyári hónapokban is folytatódó célirányos fellépés a vásárlókat is védi, közvetetten pedig az országimázst is.