Megy a kivárás az EKB döntés előtt

Vágólapra másolva!
Az EKB-re figyelnek ma a piacok a kamatdöntés és a további bejelentések miatt, a főbb piacokon így nem is volt nagy mozgás.
Vágólapra másolva!
  • Kivárás látható ma reggel az ázsiai piacokon, a Nikkei és a Shanghai Composite minimális pluszban mozog, miközben az ausztrál és a dél-koreai piac minimális mínuszban jár. A szereplők vélhetően a mai EKB ülés előtt nem akartak markáns pozíciókat felvenni.
  • 2011 augusztusa óta nem látott mélypontra esett Kínában az HSBC által készített szolgáltatószektorbeli beszerzési menedzserindex. A mutató még az 50-es, növekedést jelző szint fölött van az 50,7 pontos értékével.
  • Sikerült formába lendülnie a piacoknak a tegnapi nap végére, a főbb indexek 0,1-0,4 százalékos emelkedéseket hoztak össze, az S&P 500 így az utóbbi 13 kereskedési napból 10 alkalommal tudott pluszban zárni. Ugyanakkor tegnap a forgalom alig 5 milliárd részvényt tett ki, ami a hatodik legalacsonyabb volumenű napnak számít az idén.
  • Ebben akár annak is szerepe lehet, hogy az EKB ma kamatdöntő ülést tart, illetve különböző monetáris lazításokat jelenthet be, így a befektetők nemcsak az európai, hanem az amerikai piacokon is kivárhatnak. Ezzel együtt azt sem szabad elfelejteni, hogy nyáron általában mérséklődik a kereskedési aktivitás a piacon.