Megütötték a forintot

Vágólapra másolva!
Nagyot gyengült késő délelőtt a forint, miközben a részvénypiacokon sincs túl jó hangulat. A BUX európai társaival együtt esik, és elsősorban az OTP mélyrepülése rántja lejjebb. 
Vágólapra másolva!
  • Hirtelen gyengülésnek indult a forint, és az euróval szembeni árfolyama 303,8-ról 304,6 fölé szaladt fel percek alatt. Az esés oka többek között, hogy az euró erősödni kezdett a mai eurózónás inflációs adat után, melyen túl a kissé borús részvénypiaci hangulat sem kedvez a forintnak. Az ismét remekül sikerült ÁKK-aukció nem tud érdemben javítani a hangulaton a magyar deviza piacán.
  • A hazai tőzsdén 0,7 százalékos mínuszban mozog a BUX, melyet elsősorban az OTP mélyrepülése ránt lejjebb. Az OTP 1,7 százalékos mínuszban mozog, miután a Kúria kimondta az árfolyamrés semmisségét. A bankpapír ezzel kissé korrigálja az elmúlt napok emelkedését, melynek lehetőségére tegnap hívtuk fel a figyelmet.
  • A többi blue-chip közül csak a Mol van formában, mely folytatja erősödését, és 1 százalékos pluszt szedett össze. A Magyar Telekom és a Richter 0,3 százalékot esett.
  • Az európai tőzsdéken kis mínuszok láthatóak, a befektetők továbbra is óvatosak a csütörtöki EKB kamatdöntés előtt. A mai inflációs adat után tovább nőtt az esélye, hogy újabb stimulusokat vezet majd be a jegybank.
  • Amerikában úgy néz ki, nem folytatódik a csúcsdöntés, mivel a határidős indexek alapján 0,1-0,2 százalékos mínuszban kezdődhet majd a kereskedés.
EURHUF órás grafikon Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu