Vágólapra másolva!
A Mol vezeti az erősödést a hazai tőzsdén, miután olajtalálatról számolt be ma a vállalat. A többi blue-chip nem mutat jelentős elmozdulást, így a BUX kis erősödést szedett össze. Európában inkább lecsorgás látható, fontos makroadat ma nem fogja lekötni a befektetők figyelmét.
Vágólapra másolva!
  • A Mol az olajtalálat hírére 0,4 százalékos pluszban kezdett. A Magyar Telekomot viszont nem segíti a kedvezőtlen elemzői vélemény, és jelenleg stagnál a papír. A Richter és az OTP nyitás után nem mutatott jelentős elmozdulást.
  • Ezek után a BUX 0,2 százalék körüli pluszban található, amivel régiós társaihoz hasonlóan teljesít.
  • A forint a 304-es szint alatt mocorog az euróval szemben, míg a dollár/forint jegyzése 223,6-nál ingadozik.
  • A tegnapi emelkedés után kisebb pihenőt tartanak az európai részvényindexek, melyek minimális, 0,1-0,3 százalékos mínuszban kezdték a kereskedést. A német DAX a lélektani 10 ezer pontos szint környékén mozog, és csupán néhány pontra található történelmi csúcsától.
  • Leválasztaná amerikai kötvénykereskedési üzletágának egy részét a Credit Suisse, melyről meg is kezdte a tárgyalásokat a befektetőkkel. A svájci pénzintézet az egység folyamatosan zsugorodó bevételei miatt válna meg az üzletágtól, ami költségcsökkentési célokat is szolgálna. A nagybankok kötvénykereskedési üzletágai folyamatosan szenvednek az utóbbi időben, ami miatt számtalan társaság jelentett be különböző leépítéseket ezeknél az egységeknél. A részvény 0,2 százalékot emelkedett a hírre.