Vágólapra másolva!
Venni kezdték a részvényeket Európában a befektetők a Fed tegnapi döntése után, ennek ellenére a hazai tőzsdén inkább a mínuszok uralkodnak. A hazai főbb papírok vélhetően tegnapi felülteljesítésüket korrigálják.
Vágólapra másolva!
  • A Fed kamatdöntése, és Janet Yellen szavai után vételi kedv alakult ki az amerikai és ázsiai részvénypiacokon, ami ma reggel az európai tőzsdékre is átterjedt. Így a főbb részvényindexek 0,1-0,9 százalékos pluszban kezdték a kereskedést, a német DAX ezzel ismét egyre közelebb kerül történelmi csúcsához.
  • Az IMF szerint az EKB-nak a Fed-hez hasonlóan eszközvásárlási programot kellene indítania a deflációs kockázatok csökkentésére, és a gazdasági növekedés ösztönzésére. A Nemzetközi Valutaalap ma hozza nyilvánosságra az eurózónáról szóló értékelését, melynek előzeteséből kiderült, hogy a szervezet szerint az EKB júniusi monetáris lazítása nem lesz elegendő az eurózóna stimulálására.
  • Az európai tőzsdéken uralkodó jó hangulat ellenére a BUX 0,4 százalékos mínuszban nyitott. A régióban a lengyel piacon ma nincs kereskedés.
  • A hazai főbb papírok közül a Mol és a Magyar Telekom 0,3 százalékkal, a Richter 0,5 százalékkal esik, az OTP pedig tegnapi záróértékénél stagnál. A hazai blue-chipek vélhetően a tegnapi felülteljesítésüket korrigálják.
  • A forint profitál a jó hangulatból, és 306 közelébe ereszkedett le az euróval szembeni árfolyama.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu