Keddenként lehetett sok pénzt keresni

Vágólapra másolva!
Az év elején egyszer már megemlékeztünk róla, hogy a keddi tőzsdenapok bizonyultak a legjövedelmezőbbnek, legalábbis ha az S&P500 napi teljesítményeit figyeljük meg.
Vágólapra másolva!

Jelentjük, a helyzet március óta változatlan, a napi átlagos teljesítmény alapján továbbra is pozitív irányba lógnak ki a keddi kereskedési napok. A friss adatok szerint keddenként átlagosan 0,36 százalékos hozamot tehettek zsebre a befektetők az év eleje óta.

A márciusi írásunkban még arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a legrosszabb teljesítményt hétfőnként láthatjuk a tőzsdén (S&P500 alapján). Azóta azonban a hétfői kereskedések teljesítménye sokat javult, igaz átlagban még így sem beszélhetünk nyereséges teljesítményről. Jelenleg a pénteki kereskedési napok festenek a legrosszabbul, azok a befektetők, akik csak ezen a napon rendelkeztek nyitott pozícióval, azok átlagosan 0,12 százalékos veszteséget realizáltak kereskedésenként.

Forrás: Investor.hu

Eddig csak egyetlen egy veszteséges hónapnak lehettünk idén szemtanú, januárban ugyanis 3,6 százalékot csökkent az S&P500 értéke. Igaz, ezt februárban gyorsan korrigálta is az index egy 4,3 százalékos plusszal. Ráadásul azóta is rendre pozitív teljesítményű hónapokat láthattunk, így idén eddig 4,4 százalékos növekdést tud felmutatni az S&P500.

Forrás: Investor.hu

És hogy merre tovább? Az elemúlt hetekben látott meredekebb emelkedő pályát az elmúlt napokban egy korrekció váltotta fel. Ezek alapján akár 1900 pontig is viszacsúszhat az S&P500 értéke, itt azonban egy igen markáns támasz állhatja az útját a további emelkedésnek. Ennek eleste pedig igen negatív jelzés lenne. Ellenkező esetben pedig jöhetnek az újabbnál újabb csúcsok...

S&P500 napi grafikon Forrás: Investor.hu