Hol a stratégia Monsieur Vivendi?

Vágólapra másolva!
Egyelőre megakadni látszik a Vivendi befektetési sztorija, pedig a francia médiacég egyre jobban áll a profiltisztítási folyamattal. A nagyobb tranzakciók közül már csak a francia mobil egység, azaz az SFR eladása van hátra, amiből jókora pénz állhat majd a házhoz. Igen ám, de egyelőre nem tudni, hogy mire is szeretnék elkölteni a több milliárd eurós pénztömeget. Ennek hiányában viszont a befektetők is mintha eltanácstalanodtak volna, legalábbis a grafikon tanulsága szerint.
Vágólapra másolva!

Ami pozitívum, hogy az újonnan kinevezett vezető első lépései között máris megerősítette a korábban bejelentett részvényjuttatási programot is, aminek keretében 2015-ig 5 milliárd eurónyi tőkét fog visszajuttatni részvényeseinek a Vivendi osztalék, illetve saját részvény visszavásárlás formájában. Ennek első felvonásaként már jövő hétfőn (júmius 30.) 1 eurós osztalékban részesülnek a tulajdonosok. A kifizetés a keddi záróárral számolva 5,2 százalékos osztalékhozamnak felel meg. Ennek tudható be a mai kereskedés során a Vivendi chartján kialakult rés is, a részvényről ugyanis leesett az osztalékszelvény.

Technikai szemszögből nézve mégis kedvezőtlen jel, hogy az árfolyam letörte a pszichológiai fontosságú 200 napos mozgóátlagot, illetve más technikai jelek sem adnak bíztató képet, így továbbra is 17,5 eurón tartjuk a korábban megnyitott pozíciónk veszteségvágó szintjét, mert annak elesése további mélységekbe taszíthatja a részvényárat. Bővebb elemző írásunkat ezen a linken találja!