Fontos szinteknél tartózkodik a forint

Pénz
Vágólapra másolva!
A holnapi EKB döntés mindenféleképpen nagy izgalmakat tartogathat, így a következő napokban nagyobb árfolyammozgásokra lehet számítani az EURHUF páros esetében is.
Vágólapra másolva!

Miután az EUR/HUF árfolyama április letört egy ékelődésből, sikeresen érte el a 303 forintos szintet. Igaz a devizapár még nem tudott kitörni az 50 napos és a 200 napos mozgóátlagok közötti tartományból, de tegnap sikerült a rövid távú csökkenő trendvonalat határozottan áttörnie.

Abban az esetben, ha az árfolyam lendülete megmaradna és az 50 napos mozgóátlagot is legyőzné, amit az MACD vételi jelzése is mutat, akkor a 308-as áron húzódó szaggatott ellenállásig menetelhetne első körben.

Ha lepattanna az 50 napos mozgóátlagról, és sem a 200 napos mozgóátlag, sem a rövid távú csökkenő trendvonal, sem a hosszú távú emelkedő trendvonal nem tudná megállítani a forintot az erősödésben, akkor későbbiekben a 300-as áron és a 291-es áron húzódnak távolabbi ellenállások.

EURHUF napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A heti grafikonon egy ékelődésből törhet ki az árfolyam, amit a közelben található támasz zóna is segíteni fog, mivel a 61,8 százalékos Fibonacci-szinten az 50 hetes mozgóátlagon és az emelkedő trendvonalon nehezen tudná magát átverekedni a magát forint. Ha a kitörés bekövetkezik, akkor a Fibonacci-szintek által kijelölt 308-as, illetve a 317-es árig gyengülhet vissza a forint az euróval szemben.

Amennyiben a támasz zóna elesik, amit az MACD eladási jelzése is mutat, akkor a 296-os szintig erősödhet a forint az euróval szemben.

Az EURHUF árfolyammozgására hatással lehet a holnapi EKB kamatdöntő ülése. Érdemes óvatosan kereskedni a devizapárral, mivel kamatdöntő ülés körüli bizonytalanságok nagy meglepetéseket okozhatnak a páros grafikonján.

EURHUF heti grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu