Izgalmas fordulatok a Forma-1-ben

Forma-1, Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Mercedes, Monacói Nagydíj, rajt
Vágólapra másolva!
Rövidesen akár a UPC amerikai anyavállalata is a Forma 1-es versenysorozat tulajdonosának mondhatja magát. Egyes sajtóértesülések szerint ugyanis a Liberty Global és a Discovery Communications is tárgyalásokat folytat a tulajdonszerzéssel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Bennfentes források szerint a UPC anyavállalata, a Liberty Global, illetve a Discovery Communicatons is a Forma 1 nagytulajdonosaival folytat tárgyalásokat. A két érdeklődő ugyanis 49 százalékos részesedést szeretne vásárolni az autóverseny-sorozatban mintegy 4 milliárd dollár fejében.

A 35,5 százalékos részesedéssel rendelkező CVC kockázati tőketársaság, illetve a 15,3 százalékos csomaggal bíró Lehman Brothers azonban kevesli a felkínált összeget, véleményük szerint ugyanis 500 millióval többet is megérhet az üzletrész. Az értékelésben lévő különbségek ellenére a források szerint az elmúlt hetekben közeledett a felek álláspontja.

Habár az ügyletben érintettek nem kommentálták a pletykát, Bernie Ecclestone Forma 1-vezér egy telefonbeszélgetés során erősítette meg, hogy a Liberty és a Discovery megkereste a CVC-t. További információkkal azonban ő sem tudott szolgálni.

Ecclestone megerősítette a híresztelést Forrás: AFP

A két kábeltelevíziós társaság számára fontos lenne a tulajdonszerzés, hiszen ennek révén igen kapós tartalommal láthatná el európai egységeit. Tavaly mintegy 450 millióan látták a futamokat, igaz nem túl jó jel, hogy ez a szám az elmúlt években csökkenő tendenciát mutat.

Forrás: Investor.hu

Továbbra is cél a tőzsdére lépés

A források szerint a CVC továbbra is szeretné tőzsdére vinni a száguldó cirkuszt. Legutóbb 2012-ben próbálkozott az IPO-val a Forma 1 nagytulajdonosa, azonban akkoriban még idő előtt kénytelen volt lefújni a tőzsdére lépést a kedvezőtlen piaci hangulat miatt. A tervek szerint 20 százalékos pakktól vált volna meg a szingapúri parketten több mint 2 milliárd dollárért.

Ezt követően azonban mégis eladott 21 százaléknyit a kockázati tőketársaság a BlacRock, a Waddell & Reed Financial és a Norges Bank Investment triónak 1,6 milliárd dollárért. Eredetileg még 2006-ban vásárolt 63,4 százalékos részesedést a CVC, melyet az évek során 35 százalék közelébe csökkentett mostanra.

A tőzsdére lépés mellett a további izgalmakról Nico Rosberg és Lewis Hamilton gondoskodhat Forrás: Mercedes