Csak a Richterben van ma erő

Vágólapra másolva!
Hiába teljesít ma jól a Richter, egyedül kevésnek bizonyul, a BUX index pedig a többi nagyobb papír miatt 0,4 százalékos mínuszban jár.
Vágólapra másolva!
  • Mondjuk az tény, hogy ezzel együtt európai viszonylatban egyáltalán nem állunk rosszul. Ott 0,2-0,8 százalékosak az esések, de a régióban is 0,6-0,9 százalékosak. A tegnapi amerikai gyenge teljesítmény tehát nem múlt el nyomtalanul, ráadásul az iraki feszültségek sem segítenek.
  • A Richter viszont erről nem igazán vesz tudomást, mivel már 0,8 százalékot emelkedett ma, és 4 290 forintnál jár. 4 300-nál lehet komolyabb ellenállás, több mint 50 ezer részvényre van itt benn eladási megbízás.
  • A többi nagyobb magyar papír viszont szenved, a Mol 0,9, míg az OTP már 1 százalékos visszaesésben tartózkodik. Túl nagy örömre a Magyar Telekom részvényeseknek sem lehet ma, míg reggel még 343 forinton, addig mostmár csak 342 forinton állnak a részvények, a forgalom pedig alig 50 millió forintot tesz ki. (Igaz, nyár van. Igen, a tőzsdén is.)
  • A forint is egyelőre inkább oldalazást (semmere sem mozgást) mutat, 1 euróért továbbra is 306,1 forintot kell fizetni, mármint a bankközi piacon.
  • Délután jöhetnek majd érdekességek, Amerikából fontos makroadatok jönnek, például az első negyedéves GDP harmadik, így utolsó olvasata.