Vágólapra másolva!
Nagyobb csökkenéseket lehet látni az európai tőzsdéken, mivel a hangulat a gyenge kínai makroadatok és az orosz-ukrán feszültségek miatt érthetően labilis. Ráadásul az Európai Bizottság is csökkentette az eurózónára vonatkozó GDP előrejelzését. A magyar piac is hasonló produkciót nyújt, a BUX egy százalékkal halad lefelé.
Vágólapra másolva!
  • Egy százalék felett csökkennek a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek, amit több tényező is kiválthatott. Reggel a vártnál gyengébb kínai feldolgozóipari adat látott napvilágot, amivel sorozatban a negyedik hónapban zsugorodott a kínai feldolgozóipar, ez pedig felerősíti az ország gazdasági lassulásával kapcsolatos félelmeket.
  • Ráadásul az Urkrajnában fokozódó feszültségek sem tesznek jót a piaci hangulatnak. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az Európai Bizottság csökkentette az eurózónára vonatkozó GDP-előrejelzését, így szerintük jövőre 1,7 százalékkla bővülhet a gazdaság a korábbi 1,8 százalék helyett. Míg az idei infláció 0,8 százalékon állapodhat meg (korábbi prognózis: 1%)
  • A vezető indexek közül a DAX az egyik leggyengébb 1,3 százalékos mínusszal, de többségében egy százalék feletti csökkenéseket lehet látni máshol is. Londonban zárva tart ma a tőzsde.
  • Itthon is a nemzetközihez hasonló a hangulat, BUX közel egy százalékkal halad lefelé. Az OTP 0,7 százalékkal (4180 forint), a Mol 0,1 százalékkal csökken, míg a Richter közel két százalékkla esik (3710 forint).
  • Egyedül a Magyar Telekom tartja magát, részvényei 0,3 százalékkla drágulnak (316 forint).
  • A forint euróval szembeni árfolyama 307,8 környékén tartózkodik, ugyanott ahol a kora reggeli órákban.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu